مقدمه
اجزا و قطعات دریل چیست؟ دریل به نحوی ابزاری همه کارهای محسوب میشود. به همین علت افراد بسیار زیادی در مشاغل مختلف از آن استفاده میکنند. با نصب لوازم جانبی متعدد این اتفاق میافتد. از این جهت شناخت اجزای دریل به افراد کمک خواهد کرد تا بتوانند به صورت بهینه و کارآمد از این ابزار استفاده کنند.
همچنین شناخت اجزای دریل باعث میشود هنگام انتخاب و خرید دریل، دستگاه مناسبی را انتخاب کنید. دریل در دو صورت دستی و الکتریکی (الکتریکی به صورت برقی و شارژی) ساخته میشود که امروزه دریلهای الکتریکی بیشتر استفاده میشوند. در این مقاله در مسیر این هدف هستیم که اجزا و قطعات دریل را بشناسیم تا به درستی از آن استفاده کنیم.
هر آنچه از واژگان و اصطلاحات جدول مشخصات فنی دریل نیاز هست
برای شناخت ساده اجزای دریل ما، آنها را به دو دسته اجزای داخلی و اجزای خارجی تقسیم کردهایم.
برای شناخت اجزای داخلی دریل به تصویر زیر نگاه کنید.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، دریل در اجزای داخلیاش قسمتهای مختلفی دارد. این اجزای داخلی دریل در زیر لیست شدهاند و در ادامه توضیحات هر کدام را شرح داده ایم:
گیره کابل | گیربکس | بلبرینگ | یکسو ساز | خار | موتور (DC/ AC) | فن خنک کننده |
سه نظام | آرواره سه نظام | سیم برق در دریل برقی | باتری در دریل شارژی | ماشه روشن/ خاموش | ماشه قفل | مته |
1 – منبع تغذیه
به طور طبیعی، هر مته یک منبع تغذیه خواهد داشت. این قسمت ممکن است توسط یک سیم برق یا بسته باتری تغذیه شود. در هر صورت، منبع تغذیه معمولاً در زیر دسته تپانچه شکل قرار میگیرد.
2- ماشه
ماشه چیزی است که دریل را روشن میکند. در بالای دسته و در مکانی شبیه به آنچه در تفنگ میبینید، قرار دارد معمولا به آن دسته تپانچه شکل هم میگویند.
برخی از دریلها دارای یک ماشه جهت تغییر سرعت هم هستند. این ویژگی به شما این امکان را میدهد که سرعت چرخش مته را با شدت فشار دادن آن کنترل کنید. این یک ویژگی عالی برای کار بر روی طیف گستردهای از مواد و سطوح است. اما به یاد داشته باشید اگر اولین بار است که از دریل استفاده میکنید، ممکن است کمی در مدیریت سرعت دریل با مشکل مواجه شوید.
3- سوئیچ راست گرد و چپ گرد
دریل همچنین دارای یک سوئیچ بر روی ماشه است. این سوئیچ در واقع جهت چرخش مته را تعیین میکند. از این ویژگی در جاهای مختلفی میتوان استفاده کرد. ممکن است حین سوراخ کاری مته گیر کند و جلو نرود، با تغییر جهت چرخش مته میتوانید آنرا آزاد کنید.
همچنین از این قابلیت هنگام باز و بسته کردن پیچ و مهرهها استفاده میشود. هر پیچی که بسته میشود روزی باید باز شود!
این سوئیچ معمولا در وسط و روی قسمت ماشه روشن/ خاموش دستگاه قرار دارد.
4- سری دریل
سری دریل از مکانیزمهای مختلف و محرک تشکیل شده است. سر دریل جایی قرار دارد که مته بر روی آن نصب میشود.
5- سه نظام
سه نظام جایی است که مته را وارد آن میشود و محکم آنرا نگه میدارد. نوآوری که در سه نظام رخ داده است، دیگر آنها را برای باز و بسته کردن نیازی به کلید یا آچار سه نظام نیست.
در سه نظام های جدید معمولا مته را بدون کمک هیچ ابزاری میتوان بر روی دریل نصب کرد.
برای خرید انواع سه نظام به دسته بندی مربوطه مراجعه نمایید.
6- مته دریل
آن از نظر فنی بخشی از خود دریل نیست، اما ابزار بدون آن بسیار بی فایده است. متهها در طیف گستردهای از اشکال و اندازهها هستند. آنها به منظور ایجاد سوراخ در سه نظام بسته میشوند.
متههایی وجود دارند که با اهداف مختلفی ساخته میشوند. از جمله سوراخ کاری در فلز، چوب، پلاستیک و حتی آجر و بتن.
برای خرید انواع مته به دسته بندی مته مراجعه نمایید.
7- موتور و آرمیچر
همانند دریل دستی که از نیروی دست برای تامین قدرت استفاده میکند، ابزار دریل برقی نیز از آرمیچر و استاتور به عنوان منبع تولید کننده انرژی بهره میبرد. آرمیچر و موتور قطعات به هم پیوستهای هستند که از رولهای مسی منظم ساخته شدهاند. در این بخش تنظیماتی جهت سوراخ کاری وجود دارد که از آن برای هدایت مته استفاده میشود.
8- زغال
کربن که اغلب زغال نامیده میشود، یک کربن جامد است که به عنوان یک رسانا عمل میکند. معمولاً هر کدام دریلها یک زغال یا کربن با اندازهها و شکلهای مختلف دارند.
9- چراغ LED دریل شارژی
برخی از دریلهای شارژی دارای چراغ LED برای کار در فضاهای کم نور هستند. چراغ LED می تواند در زیر، بالای یا در واقع روی سه نظام قرار گیرد و با کشیدن ماشه کنترل سرعت باید به طور خودکار روشن شود.
10- کنترل گشتاور
این قسمت دقیقا مابین سه نظام و سری قرار میگیرد و حالتهای زیادی را تامین میکند. گشتاور نیرو و میزان قدرت چرخش مته دریل را نشان میدهد. اکثر دریلهای شارژی دارای کنترل گشتاور هستند که به شما امکان میدهد این نیروی چرخشی را تنظیم کنید.
میزان گشتاور مورد نیاز شما به اندازه پیچی که میخواهید نصب کنید، قطر سوراخی که میخواهید دریل کنید و نوع ماده ای که با آن کار می کنید بستگی دارد.
انواع مختلف دریل
دو نوع اصلی دریل دستی و برقی وجود دارد. ویژگیهای مشترکی که امروزه دارند شامل قدرت چند حالتی، انتخاب متههای متفاوت و قدرت حفاری متنوع است. شناخت انواع دریلها میتواند به شما کمک کند تا ابزار دقیق حفاری مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
دریل دستی
دریل دستی یک ابزار دستی است. یک دسته چرخشی که هنگام حفر کردن یک سوراخ، مته محرک را میچرخاند.
از این نوع مته برای سوراخ کردن فلزات نرم، پلاستیک و چوب استفاده میشود.
دریل برقی
وقتی صحبت از دریل الکتریکی میشود، نوع دریل برقی انتخاب خوبی است. این ابزار برای عملکرد بهینه نیاز به منبع تغذیه دارد. محبوبترین طرح آن، دسته تپانچهای شکل است. با این نوع پروژه هایی که نیاز به سوراخ کاری و حفاری دارند به آسان ترین شکل و با راحتی پیش میرود.
دریل شارژی
از نظر طراحی، دریل های شارژی تقریبا شبیه به همتای برقی خود هستند. با این حال، تفاوت را میتوان از طریق وزن آنها متوجه شد. از آنجایی که دریل شارژی با باتری کار میکند معمولا نسبت به سایر انواع سبکتر است.
اگر دریل شارژی با ولتاژ بالاتر را انتخاب کنید، عملکرد و قدرت بیشتری به شما میدهد. دریل شارژی برای حفاری سنگین روی بتن سخت مناسب نیستند. در عوض، میتوانید آن را روی یک ورق فلزی نازک، پلاستیک، فایبر گلاس و چوب استفاده کنید.
بتن کن
این دریل معمولا در تخریب بتن استفاده میشود. برای کاربری بهتر دارای یک دستگیره اضافی است. تفاوت اصلی آن با یک مته چکشی معمولی این است که از پیستون به جای دیسک جهت تسریع مته کاری استفاده میکند.
تخریب کننده (پیکور)
این نوع دریل شباهت زیادی از لحاظ ساختار به دژبرهایی که ممکن است دیده باشید، دارند. با این حال، در زمینه مصالح ساختمانی و وسعت کوچکتری به کار گرفته میشوند. قدرت بسیار بالایی دارند و در مدلهای خیلی جدید از انواع شارژی آن رونمایی شده است.
دریل پیچ گوشتی
این دریل برای باز و بسته کردن پیچ، مهره، رول پلاک و بستها به کار برده میشود. اکثرا دارای قابلیت چپ گرد و راست گرد هستند. و در نوع شارژی یا برقی ساخته و طراحی میشوند.
دریل سرکج
این نوع از دریل ها که اکثرا از نوع شارژی هستند با توجه به ساختار طراحی منحصر بفردی که در آن تعبیه شده است، شناخته میشوند. این دریل برای کاربرد در جاهایی که دست یا دربل به علت تنگ بودن فضا، با محدودیت روبرو است، به کار گرفته میشود.
دریل ستونی
به عنوان یک نوع دریل ثابت هستند. آنها سوراخ های متعدد و سریع با عرض و عمق از پیش تعیین شده ایجاد میکنند. شما میتوانید زوایایی را که میخواهید سوراخ کنید را تنظیم کنید و بعد عملیات را شروع کنید. از نظر کاربرد، میتوانید به راحتی از آنها در مواد سختتر و هم در مواد نرمتر استفاده کنید.
دریل نمونه بردار
هنگامی که به دنبال ایجاد سوراخ های بزرگ در دیوارها یا سطوح هستید، یک دریل نمونه بردار بسیار مفید خواهد بود. همچنین همانطور که از نامشان پیدا است برای نمونه برداری از بتن و مصالح مختلف جهت آزمایش و سنجش کیفیت مصالح استفاده میشود.
آنها با یک دستگیره ثانویه و کلاچ ایمنی برای کنترل و ایمنی بهتر ساخته میشوند.
دریل بادی
دریل پنوماتیکی که به نام دریل بادی یا گازی هم شناخته میشوند، از هوای فشرده برای تامین انرژی خود استفاده میکنند. این نوع از دریل بسیار قدرتمند هستند، و آنها را برای استفاده های سنگین، مانند حفاری در سنگ ها یا شکستن لایههای زخیم و بسیار سخت، ایده آل میکند. مته های پنوماتیک برای استفاده در محیطی که به طور بالقوه مستعد انفجار هستند، ایده آل هستند.
سخن پایانی
همانطور که شاهد بودید، به سوال اجزا و قطعات دریل چیست پاسخ دادیم و شما را با اجزای مختلف دریل آشنا نمودیم.. دریل دارای اجزای بسیار متنوعی است. هرکدام از این قسمتها برای هدفی تعبیه شدهاند. علی رغم اینکه ممکن است پیچیده به نظر برسند اما کارکرد همگی آنها در راستای ایجاد سوراخ و حفاری است.
برخی از این اجزا در صورتی خرابی یا از بین رفتن به راحتی توسط اپراتور قابل تعمیر یا تعویض هستند، هرچند ما توصیه میکنیم اگر با مشکلی مواجه شدید، آنرا توسط متخصص تعمیرات پیگیری کنید، تا آسیب و هزینه بیشتری به وجود نیاید.
شما همین حالا میتوانید دریل شارژی و برقی مورد نظرتان با برند بوش با تضمین اصالت کالا، از طریق سایت ابزارسرا با ارسال رایگان به سراسر کشور سفارش دهید. خرید انواع دریل از فروشگاه اینترنتی ابزارسرا، نماینده رسمی بوش شامل 18 ماه گارانتی و خدمات پس از فروش میگردد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.