آشنایی با انواع دریل و مقایسه دریل برقی و شارژی- خیلی کاربردی

دریل برقی یا شارژی
  • آشنایی با انواع دریل
  • ویژگی‌های مشترک دریل
  • دریل ساده
  • دریل چکشی
  • دریل ضربه‌ای روتاری
  • دریل پرس
  • پیچ گوشتی برقی یا شارژی
  • دریل نمونه بردار
  • دریل برقی و شارژی

آشنایی با انواع دریل

از دریل اکثرا برای سوراخ کاری و بستن پیچ‌ها استفاده می‌شود؛ اما می‌توانند کارهای بسیار بیشتری هم انجام دهند. در اینجا خلاصه ای از انواع دریلها برای استفاده در خانه و مشاغل حرفه‌ای آورده شده است.
دریل همیشه یک ابزار مهم نجاری و تعمیرات بوده است. امروزه، دریل برقی برای هر کسی که پیچ را برای نصب، کارهای نگهداری و تعمیرات در اطراف خانه یا شغل اصلی نیاز دارد. در برخی مواقع حتی نبودن دریل باعث لغو تمام کارها می‌شود. البته انواع مختلفی از دریل وجود دارد، که همه را نمی‌توان به جای یکدیگر به کار بست.
علاوه بر حالت چرخشی مته که برای دریل‌ها است؛ برخی از انواع دریل علاوه بر حالت چرخشی، دارای حالت چکشی مته هم هستند. برخی دیگر از دریل همزمان می‌توانند حالت چرخشی و چکشی را بر روی محل مورد نظر اعمال کنند. در این مقاله به آشنایی با انواع دریل و مقایسه دریل برقی و شارژی می‌پردازیم.
از آنجایی که آنها به اندازه سایر ابزارها به برق نیاز ندارند، دریل‌های برقی جزو اولین ابزارهایی بودند که سیم و کابل آنها تبدیل به باتری‌های قابل شارژ شد. امروزه قابلیت حمل باعث محبوبیت بیشتر دریل‌های شارژی نسبت به دریل‌های برقی یا کابلی شده است. اما هنوز کارهای زیادی وجود دارد که به گشتاور اضافی نیاز دارند که فقط یک ابزار برقی می‌تواند ایجاد کند. در این دو دسته ابزار برقی یا شارژی قطعا می‌توانید ابزاری را که متناسب با نیاز شما است را پیدا و تهیه کنید.

ویژگی‌های مشترک دریل

چه دریل شارژی و چه دریل برقی، هر دریلی که با الکتریسیته کار می‌کند دارای بسیاری از ویژگی‌های ماشبه هم هستند.

سه نظام

این قسمت از دریل مته را نگه می‌دارد. سه نظام‌های قدیمی‌تر باید با یک کلید محکم می‌شد (که به راحتی گم می‌شد)، تا بتوانند مته را در جای خود نگه دارند.
اما بیشتر سه نظام‌های امروزی را می‌توان با دست محکم کرد. یک مته با سه نظام موسوم به SDS به راحتی یک مته‌ای که با SDS سازگار است را بدون سفت کردن نگه می‌دارد.

موتور

بسیاری از دریل‌های شارژی جدید موتورهای بدون جاروبک را با خود دارند. این موتورها که گشتاور بیشتری تولید می‌کنند، انرژی کمتری مصرف می‌کنند و امکان طراحی فشرده‌تر و جمع و جورتر را فراهم می‌کنند. دریل برقی دارای موتورهای قوی‌تری نسبت به شارژی هستند. بنابراین آنها می‌توانند برای کارهای دشوارتری به کار گرفت.

سرعت متغیر معکوس

این ویژگی در اکثر انواع دریل‌ها، جزئی از استاندارد محسوب می‌شود. ماشه‌ی سرعت، چرخش مته را با یک دکمه جداگانه برای چرخش معکوس کنترل می‌کند. دومی برای بیرون آوردن پیچ ها و بیرون کشیدن مته کمی بعد از انجام کار یا برای خالی کردن حفره از ضایعات مفید است.

دستگیره کمکی

در دریل‌های قدرتمند برای اینکه بتوانیم کارهای سخت و سنگین را انجام دهیم؛ مانند حفاری بتن، این قسمت را خواهید دید که به طور معمولا افقی به بدنه دریل متصل شده است.

چراغ راهنمای LED

چه کسی است که هنگام کار، از نور کافی شکایت کند؟! چراغ راهنمای LED یک ویژگی تقریبا استاندارد در دریل شارژی است. شناخت ویژگی‌های دریل تنها بخشی از آشنایی با انواع دریل و مقایسه دریل برقی و شارژی است. در ادامه به شناخت انواع دریل می‌پردازیم.

دریل دستی

در روزگاران قدیمی از این نوع دریل‌ها به میزان بسیار زیادی استفاده می‌شده است. برای کارهای سبک‌تر، مهندسان و طراحان ابزار این نوع را روانه بازار کردند. دریل‌های برقی برای کارهای امروزی کارآمدتر و با کاربرد آسان‌تری هستند.
با این حال افراد و مشاغلی که با جواهرات و قطعات برقی بسیار کوچک کار می‌کنند، هنوز به دقت و پاسخگویی دریل دستی نیاز دارند.

دریل دستی

دریل ساده

این نوع از دریل‌ها رایج‌ترین نوع دریل هستند که در سطح بازار میبنیم. با عملکرد مته‌ای استاندارد برای سوراخ کردن سوراخ‌ها و عملکرد پیچ‌گوشتی برای سفت کردن یا شل کردن بست‌ و پیچ طراحی شده‌اند. تنظیم عملکرد مته استاندارد مته را با سرعت بالایی می‌چرخاند تا سوراخ‌هایی از چوب، فلز و سایر مواد ایجاد کنید.
در حالی که تنظیم پیچ‌گوشتی سرعت چرخش را کاهش می‌یابد تا گشتاور را برای به حرکت درآوردن بست‌ها و پیچ‌ها، افزایش ‌دهد.
این نوع دریل دارای مدل‌های برقی، شارژی و پنوماتیکی (بادی) می‌باشد، بنابراین شما می‌توانید بر اساس نیاز خود آنرا را انتخاب کنید. اگر فقط به دنبال یک نوع دریل همه کاریه برای منزل هستید این مدل مناسب نیازهای شما است.

دریل معمولی شارژی

*مناسب برای: باز و بسته کردن بست، پیچ و سوراخ کاری در چوب، پلاستیک و فلزات نازک.

دریل چکشی

یک دریل چکشی یا دریل ضربه‌ای نیروی چرخشی و نیروی ضربه را برای حفاری بر روی طیف وسیعی از مصالح بنایی ترکیب می‌کند. نیروی چرخشی مته استاندارد برای سوراخ کردن مواد سختی مانند آجر و ملات کافی نیست. بنابراین مته های چکشی مکانیزم چکشی‌ای دارند که در حالی که مته به سرعت در حال چرخش است، سر مته را به طور مکرر به سمت ماده مورد نظر می‌کوبد.

بسیاری از مته های چکشی را نیز می توان روی حالت های مته استاندارد یا حتی درایور تنظیم کرد که به شما امکان می دهد از آنها برای طیف وسیعی از کارها استفاده کنید. با این حال، ذکر این نکته ضروری است که اگر در حال سوراخ کردن مصالح بنایی با مته چکشی هستید، به مته سنگ تراشی نیاز خواهید داشت. یک مته چوب استاندارد به دلیل نیروی ضربه ای تراشه می کند و احتمالا می شکند.

دریل چکشی بوش
*مناسب برای: اعمال نیروی ضربه‌ای برای سوراخ کردن مواد و مصالح بنایی.

دریل ضربه‌ای روتاری

یک پله بالاتر از دریل چکشی، این نوع از دریل‌ها است. قدرت چرخشی مته چکشی را با نیروی ضربه‌ای شدید، شبیه به یک جک چکش کوچک ترکیب می‌کند. این دریل‌ها برای طیف وسیعی از مشاغل، مانند لوله‌کش‌ها کارایی زیادی دارد. برخلاف دریل ضربه‌ای معمولی که از چرخ دنده برای ضربه استفاده می‌کنند این نوع دریل از شفت و پیستون استفاده می‌کند.

دریل روتاری

*مناسب برای: حفاری سنگین بر روی آجر، بتن یا حتی سنگ.

دریل پرس

اگر در مغازه با فلز و سایر مواد کار می‌کنید، نمی‌توانید همه کارها را با مته دستی یا حتی برقی انجام دهید. گاهی اوقات شما به دقت و ثبات یک ابزار با دقت و حرفه‌ای نیاز دارید.
دریل پرسی به شما این امکان را می‌دهد که پروژه را در جای خود محکم کنید و در حالی که سرعت چرخش را کنترل می‌کنید، مته را به تدریج پایین بیاورید. این باعث می‌شود عملیات حفاری دقیق و با سرعت بالا انجام شود.

دریل پرسی

پیچ گوشتی برقی یا شارژی

پیچ گوشتی های برقی در حالی که از نظر فنی دریل نیستند، مانند دریل کار می‌کنند. اینها معمولاً نسبت به دریل معمولی قدرت کمتری دارند. آنها سه نظام را در جهت عقربه‌های ساعت یا خلاف جهت عقربه‌های ساعت می‌چرخانند. در درجه اول برای نصب پیچ‌ها مفید هستند. در این نوع تاحدود قادر به سوراخ کاری هم هستند اما بهترین ابزار برای اینکار محسوب نمی‌شوند.

پیچ گوشتی برقی یا شارژی

دریل نمونه بردار

دریل نمونه بردار یکی از نادرترین انواع دریل است. اساساً دارای یک موتور بزرگ‌اند که گاهی اوقات به یک پایه متصل می‌شود که در حین مته کاری آن را ثابت نگه می‌دارد. یک مته استوانه‌ای می‌چرخد و حفاری را انجام می‌دهد.

دریل نمونه بردار

دریل برقی و شارژی

دریل برقی یا شارژی، کدام دریل بهتر است؟ برای پاسخ به این سوال بهترین کار مقایسه ویژگی‌های این نوع از دریل‌ها است. پس همچنان با ما همراه باشید.

دریل برقی

دریل برقی بیشتر به خاطر قدرتشان شناخته می‌شوند. آنها معمولاً قابل اعتمادند و دریل انتخابی برای پیمانکاران هستند. به طور کلی، آنها به گونه‌ای ساخته شده‌اند که بادوام باشند و تا زمانی که به برق دسترسی داشته باشید، کار خواهند کرد. استفاده از دریل‌های برقی بسیار آسان است. فقط آنها را به پریز وصل کنید و آماده کار شوید.
پیمانکاران معمولاً یک دریل برقی را انتخاب می‌کنند، زیرا قدرت برای آنها مهم‌تر است. نیاز دائمی به پریز می‌تواند کلافه کننده باشد، اما مشکلی است که به راحتی با یک سیم سیار قابل اعتماد، حل می‌شود.
افرادی که از دریل‌های برقی استفاده می‌کنند نیز دوست دارند که وزن آنها نسبت به دریل‌های شارژی کمتر باشد زیرا باتری ندارند. اگرچه وزن کمتری دارند، اما واقعاً حجیم هستند. اندازه و حجمی که دارند، می‌تواند ورودشان به فضاهای تنگ را به یک چالش تبدیل کند.

مزیت‌ها  معایب
قدرتمند
• قابل اعتماد
• قدرت ثابت
• سه نظام کلید دار
• طول عمر طولانی
 • سیم برق
• وزن سنگین
• نیاز به پریز برق

دریل برقی

دریل شارژی

از دریل‌های شارژی می‌توان برای کارهایی غیر از سوراخ کاری استفاده کرد. یکی از آنها نصب پیچ و بست است. می توانید دریلی را خریداری کنید که دارای نوک آهنربایی هستند که پیچ را در حالی که می‌خواهید نصب کنید، در جای خود نگه می‌دارد.
برخی از مدل‌های دریل دارای تنظیمات قدرتی هستند که مخصوصاً برای نصب پیچ، مهره و پیچ و مهره است. این کمک میکند تا میزان سفت شدن را تنظیم کنید.

مزیت‌ها  معایب
• راحت
• قابل حمل
• آسان برای استفاده
• سبک وزن
• تنوع در کاربری
• کم قدرت
• عمر باتری
• نیاز به شارژر

دریل شارژی
سخن پایانی

دریل‌های برقی به قدرت معروف هستند و انتخاب شماره یک در بین پیمانکاران هستند. آنها منبع تغذیه ثابت، گشتاور بالاتری دارند و برای دوام ساخته شده اند. اگر به دنبال چیزی بادوام کارآمد و قدرتمند هستید، دریل برقی بهترین گزینه کلی است.
دریل شارژی به دلیل سازگاری بالا و راحتی خود شناخته شده‌اند و معمولاً آنها را به انتخاب شماره یک در بین صاحبان خانه تبدیل می‌کند. آنها جمع و جور هستند و می‌توان آنها را به هر جایی که نیاز دارید ببرد. وقتی کارهای کوچکی دارید که باید در خانه انجام دهید و نمی‌خواهید از دردسر باز و بسته کردن پیچ رنج ببرید، عالی هستند.
بنابراین، این سؤالات شما را در یافتن پاسخ این مسئله که آشنایی با انواع دریل و مقایسه دریل برقی و شارژی چگونه است؛ کمک می‌کند. آیا مقدار قدرت زیادی نیاز دارید؟ آیا قابلیت حمل و وزن برای شما اهیمیت دارد؟ هیچ جواب درست و غلطی وجود ندارد. این بستگی به هر فردی دارد و اینکه از دریل خود برای چه کاری استفاده خواهد کرد.

برای مشاهده قیمت ابزار می‌توانید به بخش فروشگاه سایت ابزارسرا مراجعه کنید.

admin
ارسال دیدگاه